Botanik & Mykologie
2000

Ein bemerkenswertes Vorkommen von Psathyrostachys juncea und Agropyron desertorum in der inneralpinen Trockenvegetation.

Wilhalm T. & Scholz H.

In the 1970s, Psathyrostachys juncea and Agropyron desertorum, two Eastern European-innerasian steppe grasses, were part of seed mixtures used in restoration projects in the area of inner Alpine dry vegetation of the Vinschgau Valley. This resulted in permanent stands, new and unique for Central Europe. The two species are presented and the populations described.