Zoologie
2022

Pezotettix giornae (Rossi, 1794) (Insecta, Acrididae), ein Neufund für die Fauna Südtirols

Andreas Hilpold & Elia Guariento

In the framework of the ongoing project Biodiversity Monitoring South Tyrol a hitherto unknown orthoptera species was newly recorded for the fauna of South Tyrol: Pezotettix giornae was found in summer and autumn 2022 close to Tramin/Termeno in the South of South Tyrol. The distribution of the species, its chorological status and a possible threat are shortly discussed.

Keywords
Grasshoppers, South Tyrol, Italy, Alto Adige, Distribution, Biodiversity Monitoring